Verkeer

Het Opleidingscentrum van Cello ondersteunt leervragen van mensen met een verstandelijke beperking.

Zo kunnen we ondersteuning bieden rondom veiligheid in het verkeer. Denk hierbij aan fietsen, rijden met een elektrische rolstoel, lopen, reizen met het openbaar vervoer.

 

Samen met de cliënt, begeleiding, sociaal netwerk maken we een plan. Hoe ziet de route eruit? Welke verkeersregels zijn er op de route? Wanneer moet er geoefend worden? Wie doet dat? Zijn foto’s en video een handig hulpmiddel? Wanneer zien we dat het veilig is? 

 

Voor verdere informatie kun je terecht bij Silvia van Gorkom (medewerker Opleidingscentrum Cello). T 088 - 345 15 55  E svangorkom@cello-zorg.nl

Wouter Langerak

Wouter 2Wouter Langerak

Wouter woont in Berlicum en werkt op Tuinrijk in Den Dungen. Hij ging altijd met een taxibus naar zijn werk. Maar wat was dat vervelend, want de taxi was altijd heel laat. Op deze manier kon Wouter nooit mee met de externe tuinklussen van Tuinrijk. Samen met zijn ouders, het Opleidingscentrum en begeleiders van wonen en werk is Wouter de route naar het werk gaan oefenen. Dit is maar liefst 8 kilometer. 

  

Met behulp van foto’s en video zijn de verkeersregels geoefend. Nu fietst Wouter 3 dagen in de week naar zijn werk. Hij geniet van zijn vrijheid en vindt het fijn dat hij nu eerder kan beginnen en niet op de taxi hoeft te wachten.

Wouter 1
Wouter 4
Wouter 3

Mpower

Klik hier voor meer informatie.

Mpower is een programma op de computer.

Verkeersregels opfrissen?

Zodra je de deur uit gaat, doe je mee aan het verkeer. Of je nou wandelt, scootert, fietst of autorijdt: soms zijn die verkeersborden en regels best lastig. Zeker als je haast hebt, of loopt te dromen. Fris daarom je kennis op!