Teamtraining Equilibrium - Emotionele Intelligentie

Type leeractiviteit: Maatwerk & overige
Doelgroep: Beroepskrachten extern
Thema: EQi

“ Met het team op weg naar evenwicht tussen emotioneel functioneren en beroepsmatig handelen.” 

 

Toelichting:

Ieder team heeft zijn eigen dynamiek Deze dynamiek wordt mede bepaald door de persoonlijke stijl van de individuele teamleden. Voor jullie als teams betekent dit dat deze dynamiek dan ook bepalend kan zijn voor het wel of niet behalen van de doelstellingen waar je, als team, aan werkt.

Met behulp van deze training krijgen jullie, aan de hand van jullie EQ-i profielen, inzicht in jullie persoonlijke stijlen. Het doel hiervan is dat je je bewust wordt van zowel je kwaliteiten als je ontwikkelpunten. Op basis van jullie individuele EQi profielen wordt, door de trainers, een teamprofiel samengesteld. In de training wordt het teamprofiel geanalyseerd en gaan jullie kijken naar wat er in de praktijk goed gaat maar ook naar wat er verbeterd kan worden. Hoe jullie hier vervolgens aan gaan werken, bedenken jullie zelf en leggen jullie vast in een plan van aanpak.

 

Leerdoelen

De cursist

• kan benoemen wat ‘emotionele intelligentie’ is

• heeft kennis genomen van zijn/ haar eigen profiel en dat van de andere deelnemers

• kan zijn/ haar eigen EQi-profiel verklaren en heeft zijn/ haar gewenste ontwikkelingen geformuleerd in een plan van aanpak

• heeft inzicht in het team profiel

• heeft samen met het team de gewenste team ontwikkelpunten geformuleerd in een plan van aanpak

 

Bijzonderheden

Het hele team neemt deel aan deze training. Voorafgaand aan de training vul je allemaal de EQ-i in. Vervolgens ben je bereid je eigen EQ-i profiel in de training te bespreken. De desbetreffende manager neemt niet deel aan de training maar zal, na afloop, een verslag ontvangen. Hierin zal het verloop van de training, van het team als geheel, worden beschreven samen met de uitwerking van de plannen van aanpak.

 

Duur

De training duurt 4 dagdelen waarvan 3 dagdelen aaneengesloten zijn en 1 dagdeel plaats zal vinden na een half jaar. Voorafgaand aan de training hebben jullie allemaal een terugkoppelingsgesprek van een uur naar aanleiding van je EQ-i profiel.

Geen data beschikbaar

Neem voor meer informatie contact op via 088-3451555, oplc@cello-zorg.nl of via ons contactformulier.