Sterk in je werk

Type leeractiviteit: Bij- en nascholing beroepskrachten
Doelgroep: Medewerkers Cello
Thema: Persoonlijk ontwikkeling
Sterk in je werk

Twijfel je of je op de juiste plek zit, vraag je je af welke kant je op wilt of maak je je zorgen hoe je met plezier werkend ouder kunt worden? Dan is deze training wellicht iets voor jou!

 

Ik zie jou: Sterk in je Werk

 

Cello’s motto geldt niet alleen cliënten maar ook medewerkers. Om medewerkers meer bewust te maken van inzetbaarheid en levensfasebewust werken, is er de training ‘Sterk in je Werk’. Gericht op een duurzame inzet en het in de kracht zetten van jou als medewerker, zodat je met plezier naar je werk blijft gaan. Dat kan op je huidige werkplek zijn of op een andere werkplek.

 

In drie bijeenkomsten wordt onder andere gesproken over:

  • Hoe zorg ik er voor dat ik de dingen doe waar ik echt goed in ben?
  • Wat vind ik nu belangrijk in mijn werk en leven (mede gezien de levens- en loopbaanfase)?
  • Hoe kan ik in mijn kracht blijven in een steeds veranderende (werk)omgeving?
  • Hoe kan ik zelf invloed uitoefenen op de toekomst van mijn werk?
  • Wat zijn voor mij de beste manieren om mezelf te ontwikkelen en te blijven leren?
  • Wat is voor mij een goede balans? Hoe kan ik hier blijvend aandacht aan geven?
  • Wat is voor de organisatie belangrijk?

 

Duurzaam inzetbaar blijven is van belang voor de senioren onder ons maar ook voor starters en iedereen die in een fase daartussen zit!

 

Het inzetbaarheidskompas is het fundament van de training. Van ‘doe waar je trots op bent’, ‘doe waar je goed in bent’ naar ‘maak werk van je toekomst’, ‘blijf jezelf ontwikkelen’ en via ‘zorg voor je balans’ naar het laatste onderdeel ‘blijf zelf aan het stuur’.

 

Het kan soms wel pittig zijn maar het is geen zware kost. Daar zorgen de manier van leren en inzicht verwerven, de variatie in werkvormen en de originaliteit ervan, voor. De deelnemers aan de training geven aan dat het juist leuk is om op deze manier met zo’n serieus onderwerp bezig te zijn, waarbij de nadruk ligt op eigen verantwoordelijkheid en eigen regie. 

Bekijk ook het filmpje over deze training!

 

Ervaringen eerdere deelnemers:

Wat heeft de training Jose opgeleverd? Ze deelt haar persoonlijke ervaringen met je in het volgende filmpje: https://flipagram.com/f/gS197OHvnw

 

Wat heeft deze cursus mij opgeleverd! Het los laten van werk en balans zoeken heb ik dus gedaan.  (De balans oefening is mij heel erg bijgebleven) en heb dus gelijk actie ondernomen.  De balans  heb ik gevonden in het sporten. Dit doe ik nu dus bijna 4 maanden gemiddeld 6/8 uur in de week (dit voor iemand die  nauwelijks heeft gesport) Ook mijn eetpatroon omgegooid. Hierdoor voel ik me super fit (en sterk in me werk.) Ik die al jaren medicatie slik voor mijn te traag werkende schildklier, mag nu medicatie minderen. Door mijn nieuwe leefstijl  heb ik zelf mijn schildklier een oppepper gegeven. Over twee maanden weer bloed prikken. Ook mijn cholesterol was opzienbarend gedaald!! En echt dit alles door zo'n "stomme" cursus. MEDE DOOR JULLIE INPUT BEN IK ECHT AAN HET DENKEN GEZET. BEDANKT!”.  

 

“De cursus 'sterk in je werk' heeft mij veel inzicht gegeven in waar ik nu sta en waar ik naar toe wil werken. Door alle leerzame en duidelijke opdrachten en de prettige gespreken met de andere deelnemers werd me duidelijk wat ik eigenlijk kan, doe en wat ik graag zou willen doen in mijn werk. Door een toepasbaar plan van aanpak te maken ben ik er hard mee op weg te komen bij wat ik eigenlijk zou willen doen!” .

 

“De training heeft mijn blik wat betreft mijn mogelijkheden zeker verruimd en aangezet tot actie om nieuwe kansen te zien/ontdekken. Ik ben volop in beweging gekomen en ben inmiddels een nieuwe uitdaging aangegaan. Naast mijn werk op het secretariaat van P&O begeleid ik als clientcoach de clientenraad van Tuinrijk/Inhout. Ben er blij mee!”.    


Daar zit de grote kracht van ‘Sterk in je Werk’: je komt zelf in beweging!

Gedicht, met dank aan Dorian

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht.

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen wat ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen, wat mij altijd overkomt.

Maar als ik nu mijn ogen sluit en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit en kan ik steeds opnieuw beginnen.
 

Als je meer informatie wilt dan kun je contact opnemen met Wilma aan den Toorn (waandentoorn@cello-zorg.nl of 06 27017781)

 

Geen data beschikbaar

Neem voor meer informatie contact op via 088-3451555, oplc@cello-zorg.nl of via ons contactformulier.

Filmpje door www.plankgast.nl